2021-08-24 08:18:18• hírek • Bede Emőke

Zavarják az éjszaka hangosan durrogó-csattogó járgányok? A RAR-t is

A szatmáriak számára sem idegen az éjszakai órákban az ablak alatt – akár többször is – elhúzó, hangosan durrogó-csattogó járgányok és motorok jelensége. Legyen szó a városközpontról vagy épp a lakónegyedek kisebb utcáiról, mindenkinek jut a „jóból”. Legtöbben zavarónak találják a „vagányok” éjjeli körmeneteit, s úgy tűnik, most már a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) fülét is megütötte a zaj.

Mint közösségi oldalukon beszámoltak róla, fokozzák azon akciókat, melyek révén kifejezetten azokat az autókat és motorkerékpárokat szeretnék kiszűrni, amelyeken nem engedélyezett változtatásokat hajtottak végre. Ennek jegyében az elmúlt hétvégén a fővárosban és Ploiesti-en tartottak a közlekedési rendőrökkel közös ellenőrzést. Bukarestben 40, már első ránézésre – vagy jelen esetben inkább első hallásra – is gyanús járművet ellenőriztek, s ezeknek 75 százalékáról ki is derült, hogy jelentős és/vagy veszélyes hiányosságaik vannak, a felével kapcsolatban pedig azt is megállapították, hogy a megengedettnél több légszennyező anyagot és zajt bocsátottak ki. Ami a ploiesti-i akciót illeti, ott 15 autót állítottak félre, ezek közel felénél tapasztaltak valamilyen jelentős és/vagy veszélyes hiányosságot, 34 százalékuk esetében pedig a lég- és zajszennyezés szintje is meghaladta a törvény által megengedettet.


Az ellenőrzés nyomán a közlekedési rendőrök 34 forgalmi engedélyt vontak be és 38 bírságot szabtak ki. A RAR emlékeztet, hogy a forgalmi engedély visszaszerzése csak akkor lehetséges, ha a járművet a hatóság valamelyik kirendeltségén ismét ellenőrzik, és bebizonyosodik, hogy a meghibásodás vagy szándékos, de törvényileg nem engedélyezett módosítás orvosolva lett.


S akkor most következzék néhány kép a RAR válogatásából:









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: